Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2006

Mall ακυνση… Corleone !


Βρώμα και δυσοδία εξακολουθεί να βγάζει η υπόθεση της "νομιμότητας" του εμπορικού κέντρου του Λάτση "The Mall", δείχνοντας και πάλι ότι νόμος είναι απλώς τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης, ή πιο απλά "ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ" !

· Μηνύσεις υπέβαλε το αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου στα 22 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και στο συγκρότημα κινηματογραφικών αιθουσών, που βρέθηκαν χωρίς άδειες λειτουργίας. Είναι βέβαια γνωστό ότι μέχρι να εκδικασούν οι μηνύσεις, οι άδειες θα έχουν "τακτοποηθεί" και αν όχι θα πληρωθούν κάποια πρόστιμα και τέλος. Μήπως περίμενε κανείς να σταματήσει η λειτουργία των καταστημάτων ; Eδώ όταν κτίζονταν το Mall δεν σταμάτησαν ούτε μέρα τα έργα, παρ'ότι υπήρχε τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ ! Κάναν τα στραβά μάτια "διευκολύνοντας τον επιχειρηματία" μέχρι να του νομιμοποιήσει το αυθαίρετο ο ολυμπιακός νόμος Βενιζέλου!

· 13 εκατομύρια ευρω ζημιά είχε ο ΟΕΚ ,κατά τον κ.Φελώνη πρώην αντιπρόεδρο του οργανισμού και πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, απο την παραχώρηση έκτασης ιδιοκτησίας του ΟΕΚ στη LAMDA DEVELOPMENT για να συμπηρώσει το χωραφάκι που θα έκτιζε το Mall. Η έκταση αυτή του ΟΕΚ (Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας) προοριζόταν για ανέγερση εργατικών κατοικιών !

· 500 εκατομμύρια ευρώ είναι η πραγματική ζημιά αντιτείνει ο κ.Δ.Κλαπάλης μηχανικός,υποψήφιος του συνδιασμού της κ .Σ.Σακοράφα, γιατί ο Λάτσης πήρε απο τον ΟΕΚ οικόπεδο για εργατικές κατοικίες, και ο νόμος Βενιζέλου το μετέτρεψε σε καταστήματα,απο τα οποία υπολογίζεται ότι εισπράτει 300.000 ευρώ τη μέρα !

· Η πλάκα η μεγάλη είναι ότι ο ΟΕΚ δεν έχει πάρει δεκάρα τσακιστή μέχρι σήμερα, γιατί η οριστική σύμβαση παραχώρησης δεν έχει υπογραφτεί ακόμα, καθώς στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΕΚ,κολώνουν να την υπογράψουν . Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι η αποπομπή του πρώην προέδρου του ΟΕΚ έχει να κάνει με αυτή ακριβώς τη "δυστοκία" στο Δ.Σ του ΟΕΚ. Στην ίδια σύμβαση προβλέπεται και αντιπαροχή προς τον ΟΕΚ για την παραχώρηση του οικοπέδου στο Mall. Oταν όλα τελειώσουν με το καλό, μπορεί και να δουμε τα γραφεία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας στο ΤΗΕ MALL.! Eτσι όταν οι εργαζόμενοι θα πηγαίνουν κινηματογράφο ( για ψώνια καλλύτερα να το ξεχάσουν ) στο εμπορικό κέντρο, θα τους θυμίζει τι έγιναν τα σπιτάκια τους !

Για όλα αυτά ο δήμαρχος Π.Τζανίκος δήλωσε υπερήφανος στα εγκαίνια του Mall ; Αυτή την οικονομική ανάπτυξη (πρότυπων εμπορικών κέντρων) οραματίζεται για την περιοχή, που θα γεμίζει τα ταμεία του δήμου με δημοτικά τέλη ;
Aς μην είμαστε όμως τόσο άδικοι και αρνητικοί. Αντίθετα για να αποδείξουμε ότι και εμείς μπορούμε να κάνουμε επικοδομητικές προτάσεις σκεφτήκαμε κάτι πρωτοποριακό. Μιάς και είναι της μόδας η αδελφοποίηση δήμων με δήμους του εξωτερικού, προτείνουμε :
Tην αδελφοποίηση του Αμαρουσίου με το ορεινό χωρίο της Σικελίας CORLEONE !
Αν το χωρίο αυτό δεν σας θυμίζει τίποτα ξαναδείτε την ταινία Ο ΝΟΝΟΣ !
Β.Γ