Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2005

Mall-λυνση



- Aνασφάλιστοι οικοδόμοι

- Απλήρωτοι σεκιουριτάδες

- 4ωροι εμπορουπάλληλοι χωρίς ρεπό

- Καταστατήγηση ωραρίου της Εurobank

Aσφυξία των κατοίκων

Το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Λάτση άρχισε να λειτουργεί με τυμπανοκρουσίες, καλώντας τους ευτυχείς πελάτες σε καταναλωτικό αμόκ, παραβλέποντας τη λεπτομέρεια ότι δεν υπάρχει χρήμα στις τσέπες τους.
Ο Τζανίκος πανευτυχής για το έργο του θριαμβολογεί υπολογίζοντας σε 2-3 εκατομμύρια ευρω δημοτικά τέλη το χρόνο από το MALL, και ονειρεύεται κι’ άλλα εμπορικά κέντρα στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή χιλιάδες εργαζόμενοι στενάζουν στο τριτοκοσμικού τύπου εργασιακό Νταχάου.
· Για να προλάβουν τα εγκαίνια – όπως στην Ολυμπιάδα για να προλάβουν τους αγώνες – χιλιάδες εργαζόμενοι δούλεψαν ατέλειωτες ώρες με απλήρωτες υπερωρίες. Σύμφωνα με πληροφορίες μας μετά από καταγγελία μελών του Συνδικάτου Οικοδόμων, το ΙΚΑ σε επιτόπιο έλεγχο στο έργο κατέγραψε πάνω από 80 ανασφάλιστους οικοδόμους.
· 170 εργαζόμενοι στις υπηρεσίες φύλαξης του εμπορικού κέντρου (σεκιουριτάδες) δουλεύουν 12ωρα, και τους χρωστάνε δεδουλευμένα.
· Οι εμποροϋπάλληλοι Μέσα στα μαγαζιά δουλεύουν τετράωρα, δεν παίρνουν ρεπό, και τραβάνε το κανάλι του “εορταστικού” (όχι γι’ αυτούς) ωράριο με τους γνωστούς μισθούς πείνας.
· Η EUROBANK που λειτουργεί μέσα στο εμπορικό κέντρο με άδεια “ ανταλλακτήριου συναλλάγματος” επιχείρησε να λειτουργήσει και τα απογεύματα. Η Επιθεώρηση Εργασίας σε έλεγχο που πραγματοποίησε μετά από καταγγελία της ΟΤΟΕ, διαπίστωσε ότι καμιά συναλλαγή συναλλάγματος δεν είχε πραγματοποιηθεί το απόγευμα και βεβαίωσε παράβαση.
· Οι κάτοικοι της γύρω περιοχής σε έξαλλη κατάσταση, δυσκολεύονται να προσεγγίσουν τα σπίτια τους από το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί καθημερινά.
Αρκετά πανηγύρισαν.

Το κολοσσιαίας επένδυσης τερατούργημα τους έχει ένα βασικό ελάττωμα. Χρειάζεται ανθρώπους να το δουλέψουν.

Αυτό τους δημιουργεί ήδη ορισμένα προβλήματα.
· Στην απεργία της 14ης Δεκέμβρη μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων σταματάνε κακήν κακώς τα συνεργεία της εταιρείας J & P που δουλεύουν πυρετωδώς τελειώνοντας την πεζογέφυρα από το σταθμό της Νερατζιώτισας.
· Οι σεκιουριτάδες του Mall κάναν ήδη την πρώτη τους στάση εργασίας αντιδρώντας στα εξοντωτικά ωράρια και στην μη πληρωμή των δεδουλευμένων τους.
· Διαδήλωση- εξόρμηση μέσα στο εμπορικό κέντρο πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες στις 12/12 καταγγέλλοντας τις συνθήκες εργασίας στα εμπορικά καταστήματα του Μall, και μοιράζοντας προκήρυξη με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που ενημέρωνε πως πρέπει να πληρώνονται οι μισθοί και οι υπερωρίες.
· Αποκλεισμό της εισόδου της Eurobank πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΟΤΟΕ τις ώρες καταστρατήγησης του ωραρίου, ενημερώνοντας και τους άλλους εργαζόμενους του χώρου, καθώς και τους καταναλωτές.

Τέλος για την ασφάλεια των καταναλωτών, όπως υποστηρίζει η ιδιοκτησία του μεγαλοκαταστήματος, εκατοντάδες κάμερες καταγράφουν τους επισκέπτες, πρόσωπα, καταναλωτικές συνήθειες. Η κοινωνία του μέλλοντος που σχεδιάζουν οφείλει να είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στα πρότυπα,τον έλεγχο της προσωπικής ζωής, στην υποταγή του καταναλωτισμού κσι των συμφερόντων της ολιγαρχίας. Η κοινωνία θα το αποδεχθεί ; Οι αντιδράσεις των εργαζομένων και των κατολικων της περιοχής προεξοφλούν την άρνηση και οδηγούν στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην γκρίζα πραγματικότητα της καθημερινότητας των διαφόρων Μall και των εμπνευστών τους.

ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ