Παρασκευή 1 Απριλίου 2005

Επιδρομή στο λαϊκό εισόδημα !


10,35 ευρω αύξηση στο βασικό μισθό
42,75 ευρω η επιβάρυνση των νέων μέτρων


Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για ήπια προσαρμογή της οικονομίας αποτελούν ομοβροντία αντιλαϊκών μέτρων και ολομέτωπη επίθεση στο λαϊκά στρώματα , ιδιαίτερα στους εργαζόμενους με τα χαμηλότερα εισοδήματα, αυτά δηλ. που προβλέπουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
· Η αύξηση π.χ στα λαϊκά τσιγάρα του 1 ευρω που καλύπτουν το 50% περίπου της συνολικής κατανάλωσης τσιγάρων είναι 70% !
· Η αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας των μοτοποδηλάτων 50-150 cc (παπάκια) και αποτελούν πάνω από 70% των μοτοποδηλάτων θα ξεπεράσει το 300% !
· Οι αυξήσεις τιμών στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και η πρόσθετη επιβάρυνση από την αύξηση του ΦΠΑ ,που από μόνη της εξανέμισε το 40% της αύξησης που δόθηκε στους μισθούς την 1/1/2005 ολοκληρώνουν το σκηνικό της επιδρομής.

Ο εργαζόμενος του πίνακα είναι νέος χωρίς προϋπηρεσία, μένει με τους γονείς του, καπνίζει 1 πακέτο τσιγάρα του 1 ευρώ, έχει παπάκι και ξοδεύει όλο του το μισθό για τροφή, ένδυση, διασκέδαση και συμμετοχή στα γενικά έξοδα της οικογένειας. Ας τον συγχωρέσουμε που δεν κάνει και αποταμίευση από τα 480 ευρω που παίρνει. Από αυτόν τον εργαζόμενο λοιπόν που πήρε 10,35 ευρω αύξηση την 1/1 το πακέτο των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης του πήρε από την τσέπη 42,75 ευρώ το μήνα.
Του πήραν πίσω δηλαδή 4,13 φορές την αύξηση που πήρε !

ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΙΓΑ (;) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ , ΟΧΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΣ !
Θα μπορούσε να είναι το σύνθημα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, σύνθημα που χρησιμοποίησε σε παλιότερη οικονομική του εξόρμηση εν όψει εκλογών το ΠΑΣΟΚ.

Δανεισμένο επίσης από την πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (1981) είναι το επιχείρημα “ΧΑΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ, ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΊΑ” !

Η ήπια προσαρμογή λοιπόν αποδεικνύεται για άλλη ότι αφορά την προσαρμογή των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων στα διεθνή στάνταρ μέσω της παραπέρα συμπίεσης του κόστους εργασίας (ασφαλιστικό, νέος νόμος για τις υπερωρίες κ.α).
Αναμένεται λοιπόν συνέχεια και ένταση της επιδρομής ,γι’ αυτό ας πάρουμε τη θέση μας στους δρόμους, στους αγώνες και στις λαϊκές κινητοποιήσεις.

ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ