Σάββατο 1 Μαΐου 2004

Αστυνομική βία στο Μαρούσι


Αγώνας μπάσκετ ΜΑΡΟΥΣΙ – ΑΕΚ

Γενικευμένη σύγκρουση προκάλεσε η αναίτια εισβολή των ΜΑΤ στο κλειστό του Αγίου Θωμά στον αγώνα μπάσκετ της ημιτελικής φάσης των playoff με αποτέλεσμα να απωθηθούν οι οπαδοί της ΑΕΚ σε ένα πολύ μικρό χώρο , και να αναγκαστούν να φτάσουν σχεδόν μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να γλιτώσουν.
Οι υλικές ζημιές στο γήπεδο είναι το λιγότερο αφού κινδύνεψαν άνθρωποι, και δεν γνωρίζουμε αν υπήρξαν και σε τι έκταση τραυματισμοί και συλλήψεις - όπως συνηθίζεται – γύρω από το γήπεδο μετά το τέλος του αγώνα.
Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε να παίξει δύο αγωνιστικές χωρίς οπαδούς. Τα “παλικάρια” των ΜΑΤ για τον “ υπερβάλλοντα ζήλο τους “ που οδήγησε στα επεισόδια, ποιος θα τα τιμωρήσει ; Mάλλον την απάντηση τη γνωρίζουμε όλοι .. !
Για την ιστορία το Μαρούσι κέρδισε τον αγώνα, όπως και τον δεύτερο στο γήπεδο της ΑΕΚ και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην τελικό του πρωταθλήματος όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναικό.

“ Σκούπες “ της αστυνομίας στο κέντρο

Πέμπτη 13 Μαΐου απόγευμα εξελίχθηκε μία από τις γνωστές σκούπες της
Αστυνομίας στο χώρο του σταθμού ΗΣΑΠ στο Μαρούσι. Επειδή μάλλον η
“ σοδειά “ δεν ήταν καλή, οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο παρακείμενο μπιλιαρδάδικο από το οποίο – όπως μας κατήγγειλαν - συνέλαβαν 5 νεαρούς αλλοδαπούς που οι περισσότεροι είχαν μαζί τους τα απαιτούμενα χαρτιά ( Διαβατήριο, άδεια παραμονής κλπ ) και μαζί με τους 8 νεαρούς έλληνες που είχαν συλλάβει στον σταθμό τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων , όπου κρατήθηκαν ορισμένοι μέχρι και 4 ώρες και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι , προφανώς χωρίς να τους απαγγελθεί καμιά κατηγορία.
Η διαδικασία αυτή γινότανε πολύ συχνά πριν τα ολυμπιακά έργα στις 6 & 7 ή ώρα το πρωί στους σταθμούς του τρένου με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να χάνουν το μεροκάματο τους .

Τώρα που τα έργα τελειώνουν σιγά - σιγά η αστυνομία άρχισε να προπονείται, το απόγευμα όμως γιατί δεν μας παίρνει να χάνονται μεροκάματα στα έργα τέτοια εποχή ..!

Μέρες Ολυμπιάδας .!