Παρασκευή 2 Απριλίου 2004

Mεροκάματα και “ Mεροκάματα ”

2.500 ευρώ θα είναι η αποζημίωση του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας για τη συμμετοχή τους στην ασφάλεια των ολυμπιακών αγώνων, όπως ανακοινώθηκε απο τον υπουργό δημόσιας τάξης την 1/4/2004 (προφανώς δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα) στην ομοσπονδία αστυνομικών υπαλλήλων.
Την ίδια μέρα σε κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο εθνικής άμυνας με τη συμμετοχή των υπουργών άμυνας,δημόσιας τάξης, εμπορικής ναυτιλίας, των αρχηγών ΓΕΕΘΑ, ΕΛΑΣ, Λιμενικού κ.α, αποφασίστηκε η αύξηση του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων που θα συμμετέχουν στην ασφάλεια των αγώνων.
Και αυτά είναι τα εγχώρια μικροέξοδα του πακέτου της ασφάλειας, μιάς και το χοντρά λεφτά είναι στις αμοιβές των Νατοικών πολυεθνικών εταιρειών, που όπως έχει ήδη γίνει γνωστό το φιλέτο τους θα είναι υπερτριπλάσιο απο το αντίστοιχο των ολυμπιακών αγώνων του Σίδνευ!
Την προηγούμενη μέρα στις 31/3 ήταν η απεργία της ΓΣΕΕ.
Βρεθήκαμε στην απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίο του Αρεως, και συζητήσαμε με απεργούς οικοδόμους απο τα ολυμπιακά έργα. Διαπιστώσαμε ότι τα μεροκάματα που κυκλοφορούν στα έργα αρχίζουν από 28-29 ευρώ και με 12ωρη δουλιά φτάνουν τα 40-45.
Με τέτοια μεροκάματα θα δουλέψουν μέρα-νύκτα στο διάστημα που απομένει για να παραδοθούν τα έργα εγκαίρως, “ να μην εκτεθεί η χώρα “ , πληρώνοντας ακόμα και με τη ζωή τους για τα υπερκέρδη των μεγαλοκατασκευαστών, που σημειωτέον με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ( καιγόμαστε ,δεν προλαβαίνουμε κλπ ) αναμένεται να κάνουν πάρτυ !