Δευτέρα 1 Μαρτίου 2004

ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ


Ξεκινήσαμε τον Δεκέμβριο του 2002. Είμαστε μια ομάδα, αριστερών πολιτών που είχε δώσει τη μάχη των δημοτικών εκλογών στο Μαρούσι με τον συνδυασμό ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ. Συναντηθήκαμε με συντρόφους από τον άλλο δημοτικό συνδυασμό της αριστεράς την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Μας ένωσε η διάθεσή μας για αυτονομία και αγωνιστική δράση ,που δεν δεχτήκαμε να γίνουν αντικείμενο σκοπιμοτήτων και κομματικών επιδιώξεων. Στη πορεία μας πολύ γρήγορα συναντηθήκαμε και με άλλους αριστερούς συμπολίτες μας, το σχήμα και η συντακτική μας επιτροπή μεγάλωσαν, η έκδοση της ΑΙΧΜΗΣ συνεχίζεται, είμαστε όλοι εδώ παρόντες και ενεργοί. Σήμερα έχετε στα χέρια σας το 15ο φύλλο αυτής της έκδοσης. Μας ξέρετε καλά. Δεν θα διαφημίσουμε την παρουσία και τις παρεμβάσεις μας στη τοπική μας κοινωνία και όχι μόνο. Υπερασπιζόμενοι όμως αξίες και αρχές που επιβεβαιώνονται στην πράξη οφείλουμε να σημειώσουμε αυτό που γράφαμε στο κείμενο της σύνταξης του 8ου φύλλου μας .
Η ΑΙΧΜΗ είναι εδώ, προβάλλει και δημιουργεί γεγονότα. Συμβάλλει στην ενημέρωση για τα γεγονότα και τις αιτίες τους. Η γνώση είναι η προϋπόθεση για να μετατρέπεται η παθητικότητα σε σκέψη, και η σκέψη σε συνείδηση. Και συνείδηση σημαίνει πάνω απ’ όλα συνειδητή δράση !
Επιδιώκουμε λοιπόν την συμμετοχή και την συμπόρευση μαζί μας στις κατευθύνσεις αυτές που είναι απολύτως ορατές μέσα από την παρουσία μας, κάθε αγωνιστή αριστερού ριζοσπάστη συμπολίτη μας. Συνεργαζόμαστε και συμπορευόμαστε στην πράξη με κάθε συλλογικότητα πολιτών που βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση. Η αναγκαιότητα του συντονισμού με αντίστοιχα σχήματα στις γειτονιές της Αττικής προκειμένου να παλέψουμε με περισσότερη αποτελεσματικότητα ενάντια στη λαίλαπα των Ολυμπιακών αγώνων, προχώρησε με τη δημιουργία Συντονιστικού Αριστερών κινήσεων πόλης και εργατικών συσπειρώσεων. Εκτιμούμε ότι η κοινωνία δημιουργεί τα κινήματα μέσα στη δράση, εκεί επιτυγχάνεται η ενότητα και οι νίκες. Η αυτενέργεια ,ο αυθορμητισμός, αλλά και η συνειδητή δράση της οργάνωσης είναι για μάς η μόνη αναγκαία και ικανή προϋπόθεση για την ανάπτυξη αγώνων στις ενάντια στις βασικές επιλογές του κεφαλαίου.
Πάνω σε αυτό ακριβώς το ζήτημα κρινόμαστε όλοι.
Στις πρόσφατες εκλογές ένα τμήμα της κοινοβουλευτικής αριστεράς καλούσε να συναντηθούμε στις κάλπες όπως είχαμε συναντηθεί στους δρόμους. Μετά τις κάλπες θα βρουν το δρόμο για τους δρόμους ;
Η άλλη συνιστώσα της κοινοβουλευτικής αριστεράς μας υπενθύμιζε ότι έχουμε αγώνες αύριο.
Εκείνο το αύριο είναι σήμερα. Ποιοι είναι οι αγώνες ; Εμείς είμαστε εδώ, συνεχίζουμε αγωνιστικά, επιδιώκουμε την ενότητα στη δράση.

Β.Γ – Β.Σ