Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2003

Απολύσεις στο Δήμο Νέας Ιωνίας

Σε συγκέντρωση  που  οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο  Εργαζομένων  Δήμου Νέας Ιωνίας   την Τρίτη 19/11/2003 στο δημαρχείο  Ν. Ιωνίας συζητήθηκε το ζήτημα που ανέκυψε για άλλη μια φορά με την επιχειρούμενη απόλυση  μερικών εργαζομένων  από τη Δημοτική επιχείρηση  κατόπιν αυτεπάγγελτου ελέγχου από το ΑΣΕΠ που θεώρησε ότι οι συμβάσεις τους είναι παράνομες.

Όμως ( όπως αναφέρει ανακοίνωση που μοιράστηκε) οι εργαζόμενοι δεν φέρουν καμία ευθύνη για τις συμβάσεις που κλήθηκαν να υπογράψουν τη στιγμή μάλιστα που το Υπουργείο Εσωτερικών έδινε τις κατευθύνσεις και οι ίδιοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις που η ανακοίνωση της ΔΕΠΕΑ (δημοτική επιχείρηση) ζητούσε.

Στη συγκέντρωση κλήθηκαν και συμμετείχαν  σωματεία και εργαζόμενοι δήμων από το υπόλοιπο Αττικής,  τη Ν. Φιλαδέλφεια , τη Μεταμόρφωση, τον Ταύρο, τα Γλυκά Νερά , το Σύλλογο Κοινοτικών υπαλλήλων , καθώς και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων του δήμου Ν. Ιωνίας και τοπικές εφημερίδες.

Στη συζήτηση που ακολούθησε αναφέρθηκε ότι και σε πολλούς άλλους δήμους αυτό το διάστημα ακολουθείται η ίδια μεθόδευση από τις διοικήσεις, και τονίστηκε η ανάγκη της συνέχισης της επαφής και του συντονισμού της δράσης των πρωτοβάθμιων σωματείων των γειτονικών δήμων.

Από τους υπό απόλυση εργαζόμενους 

μοιράστηκε στη συγκέντρωση η παρακάτω ανακοίνωση :

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

 

Σε όλους μας είναι γνωστές οι δραματικές διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα της ανεργίας. Τα μέτρα της κυβέρνησης για μερική απασχόληση και αμοιβή, ελαστικές εργασιακές σχέσεις οδηγούν τους εργαζόμενους σε εξαθλίωση αντί να λύνουν το πρόβλημα της ανεργίας.

Σε αυτές τις συνθήκες η Δημοτική Αρχή προετοιμάζει την απόλυση μετά από 7,5 χρόνια δουλειάς στο Δήμο. Την απόλυση προετοιμάζει και για τους εργαζόμενους στα προγράμματα κοινωνικής μέριμνας  και δημιουργικής απασχόλησης παιδιού.

 Από την αρχή της  θητείας της μένει προσηλωμένη στην τακτική, να ανατρέψει τις θετικές αποφάσεις των προηγούμενων δημοτικών συμβουλίων και των δικαστηρίων με τις οποίες δουλεύουμε.

Στα άμεσα σχέδια της είναι η αντικατάσταση προσωπικού που δουλεύει με σταθερή και πλήρη απασχόληση με προσωπικό που θα δουλεύει μισή μέρα με μισό μεροκάματο.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

Με αγώνες έχουμε μείνει μέχρι σήμερα στην δουλειά μας.

Ο αγώνας θα είναι και πάλι η απάντησή μας στην προσπάθεια να απολυθούμε.

Με την συμπαράσταση των εργαζομένων του Δήμου, του Ιωνιώτικου λαού, των εργαζομένων γενικότερα, που αντιπαλεύουν τη λογική των “ σύγχρονων “ δουλεμπορικών σχέσεων εργασίας θα παραμείνουμε στην δουλειά μας.

 

ΟΙ “ΥΠΟ ΑΠΟΛΥΣΗ” ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν.ΙΩΝΙΑΣ