Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2003

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ & ΚΑΤΩ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Γενική Συνέλευση  στις  11 Γενάρη 2004

Ο  Σύλλογος ιδρύθηκε με το σεισμό του 1999, σαν Σύλλογος  σεισμοπαθών  και πέτυχε μετά από πολύ αγώνα να αποκατασταθούν οι ζημιές από το σεισμό χωρίς να επιβαρυνθούν με το κόστος επισκευής οι κάτοικοι.

Από τότε με πολλές παρεμβάσεις προς το Δήμο αγωνίζεται για την αναβάθμιση της περιοχής ( η οποία είναι η πιο υποβαθμισμένη της Κηφισιάς) και για τη λύση πολλών και σοβαρών προβλημάτων  των κατοίκων.

 Αποτέλεσμα αυτής της πάλης ήταν  :

q       Nα παραμείνει το ΙΚΑ στον οικισμό  (  έστω  με  δύο γιατρούς) μετά την απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ να απομακρυνθεί από την περιοχή.

q       Σε συνεργασία με το Σύλλογο γονέων του 6ου Δημοτικού , να επισπευσθεί το κτίσιμο του καινούργιου σχολείου. 

q       Να αλλάξει την απόφαση του Δήμου για διοχέτευση μεγάλης κυκλοφορίας αυτοκινήτων μέσα από το κέντρο του οικισμού.

q       Να απαλλαγούν οι κάτοικοι των σεισμοπλήκτων από τα δημοτικά τέλη μέχρι να αποκατασταθούν τα σπίτια.

q       Να προσπαθήσουν με συγκέντρωση των κατοίκων να ανατρέψουν την απόφαση του Δήμου για υπέρογκη αύξηση των δημοτικών τελών, αποσπώντας δέσμευση για κλιμάκωσή τους με εισοδηματικά κριτήρια από το νέο χρόνο.

Πρόσφατα  ο Σύλλογος άλλαξε το καταστατικό του, και έγινε από Σύλλογος Σεισμοπαθών, Σύλλογος Εργατικών κατοικιών και κάτω Κηφισιάς, διευρύνοντας τόσο το περιεχόμενο δράσης του, όσο και το χώρο που απευθύνεται.

 Το διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου σε ανακοίνωση που κυκλοφόρησε μια διένειμε στους κατοίκους αναφέρει χαρακτηριστικά :

 H  δράση  αυτή  είναι   αναγκαίο  να  ενισχυθεί από όλους σας. Χωρίς τη συμμετοχή των κατοίκων τα προβλήματα δεν βρίσκουν λύσεις. Με ατομικό τρόπο ή να αναθέτουμε σε άλλους τη λύση τους δεν βγαίνει τίποτα. Η ένωση των κατοίκων στο Σύλλογο είναι προϋπόθεση για τη λύση των κοινών  προβλημάτων μας.

Ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές , δημότες ή όχι ζούμε  στο ίδιο περιβάλλον σε συνθήκες που συνεχώς επιδεινώνονται. Ενισχύστε με την παρουσία σας, τη γνώμη σας, την κριτική σας  τη ζωή του Συλλόγου. Μπροστά στις επικείμενες εκλογές σας καλούμε να γίνετε όλοι μέλη και όσοι επιθυμείτε να βοηθήσετε πιο ενεργά μέσα από τη Διοίκησή του.