Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2004

« Ξεκαθάρισμα λογαριασμών»


Σε αργία από τον περιφερειάρχη ο δήμαρχος Π. Τζανίκος.

Στο μεταολυμπιακό σκηνικό οι υποτιθέμενες αποκαλύψεις των ακραίων φαινομένων της ακατάσχετης κερδοφορίας, της ντόπας, και του υψηλού κόστους - που όμως δεν μπορούν να σκιάσουν την επιτυχία των αγώνων- συνεχίζονται απο φιλόδοξους σοβαρούς αναλυτές , κυβερνητικούς και αντιπολιτευόμενους , δηλ. πρώην κυβερνητικούς .
Οι οικονομικές ατασθαλίες στη διαχείριση του Αθηνα 2004, οι σκοτεινές διαδρομές που οδηγούν σε εταιρείες και χορηγούς εμφανίζονται ως μεγάλη επιστημονική ανακάλυψη.
Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για τους νεκρούς και σακατεμένους εργάτες στα ολυμπιακά κάτεργα, για τα εκατομμύρια κλεμένα ένσημα και υπερωρίες.
Ούτε λόγος για τις ανεπανόρθωτες καταστροφές στο περιβάλλον για τις νέες συνθήκες εργασίας και ζωής των πολύπαθων κατοίκων και εργαζόμενων ιδιαίτερα των επονομαζόμενων ολυμπιακών δήμων.
Οποιος μάλιστα επιχειρήσει να πάει λίγο πιο κάτω, του επιφυλάσεται η τύχη που είχε ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγγος , απο τις λίγες μοναχικές φωνές που προειδοποιούσαν για το τι εστί Ολυμπιάδα.

Η τράπουλα λοιπόν ξαναμοιράζεται. Το λούστρο της προέδρου του Αθήνα 2004 ξεθωριάζει με δημοσιογραφικές αποκαλύψεις και δικαστικές αίθουσες.
Ο επιχειρηματίας …. Εφιετζόγλου, ιδιοκτήτης της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ Α.Ε προσφεύγει στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και δεν χορηγείται πιστοποιητικό διαφάνειας στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ του … ΚΟΥΤΡΑ ,βασικού κατασκευαστή των μεγαλύτερων μεγάλων και ολυμπιακών έργων, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει νέα έργα.
Και μέσα σε όλα αυτά, ο Π.Τζανίκος, ο δήμαρχος της ολυμπιάδας τίθεται σε αργία απο τον περιφερειάρχη , λόγω παλιότερης καταδικαστικής απόφασης για “ασήμαντο αφορμή” σε σύγκριση με αυτά που εκρεμούν σχετικά ( Εμπορικό Κέντρο Λάτση κλπ).

Και όμως βρέθηκαν κάποιοι να πανηγυρίσουν για τον θρίαμβο της ελληνικής δικαιοσύνης με αφορμή την αμφίβολη τελικά δικαστική ήττα Τζανίκου.
Ενας σκληρός σκυλοκαβγάς για το ποιός θα μας δαγκώσει στη συνέχεια είναι σε εξέλιξη !
Ας τους αφήσουμε λοιπόν στους σκυλοκαβγάδες τους και ας ασχοληθούμε με αυτό που ξέρουμε ,είναι παλιό και δοκιμασμένο.

Την οργάνωση της λαικής πάλης και αντίστασης ενάντια στις επιλογές τους !

ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ