Κυριακή 5 Μαρτίου 2006

Το μεγάλο μας τσίρκο !


Είναι συνήθως οι δημοτικές εκλογές στο Μαρούσι. Σ΄ αυτό συντελεί τόσο ο συνωστισμός των επίδοξων διαχειριστών του υπερτοπικού μας δήμου, όσο και η αδυναμία των λαϊκών δυνάμεων να αξιοποιήσουν τις δημοτικές εκλογές για να προωθήσουν τους δικούς τους στόχους. Η παρέμβαση της αριστεράς είναι αντίστοιχου επιπέδου. Ας μην ξεχνάμε ότι ο σημερινός δήμαρχος εκλέχτηκε πρώτη φορά με τη "δημοκρατική συνεργασία" του ΠΑΣΟΚ και του συνόλου της αριστεράς (τότε ΣΥΝ). Στο τότε σύνολο της αριστεράς συμμετείχαμε όλοι, και το τι θέση πήρε ο καθένας έχει απλώς ιστορική αξία, μιας και το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Ας μην τολμήσει κανείς να πει σήμερα ότι δεν έχει σχέση με το “φόνο” , γιατί όπως όλοι ξέρουμε … τα γραπτά μένουν . Εξ' άλλου μέχρι και σήμερα υπάρχουν κατάλοιπα αυτής της "δημοκρατικής συνεργασίας".


Σ' αυτές τις συνθήκες η συμμετοχή στο εκλογικό χρηματιστήριο του Δήμου Αμαρουσίου , από θέση μάλιστα επίδοξου εκφραστή της λαϊκής πάλης, ολοκληρώνει το σκηνικό . Αυτή τη φορά μάλιστα το σύνολο της επίσημης αριστεράς, θα συνεισφέρει ( στο τσίρκο) με 3 (τρεις) ολόκληρους εκλογικούς συνδυασμούς !
Μητέρα όλων των μαχών θεωρεί προφανώς τις δημοτικές εκλογές στο Μαρούσι, ακόμα και η κατά τα άλλα “εξωκοινοβουλευτική “ αριστερά που συνεχίζει την έκδοση της εφημερίδας αιχμή από το φύλλο 37 . Η αιχμή είναι πλέον όργανο της εκλογικής δημοτικής κίνησης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ. Παρ' ότι ήταν από την αρχή συμφωνημένο να μην γίνει η εφημερίδα δημοτική παράταξη. Γι' αυτό εξ άλλου συμμετείχαν και αγωνιστές πέρα από τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, τόσο από το Μαρούσι , όσο και από τους γειτονικούς δήμους. Η εκλογική μετάλλαξη της εφημερίδας μεθοδεύτηκε στη συντακτική επιτροπή με λογοκρισία (κόψιμο άρθρων) . Ανακοινώθηκε επίσης η απόφαση να μην δημοσιεύεται τίποτα που αφορά άλλη αριστερή πολιτική ή δημοτική κίνηση, εκτός από τον εκλογικό τους συνδυασμό. Αποτέλεσμα ήταν η αποχώρηση από την εφημερίδα 11 μελών της μέχρι τότε συντακτικής επιτροπής (Γ. Γκέτσης, Β. Γονατάς, Α. Θανάσουλας, Γ.Λαψάτης, Φ.Κουιρουκλή, Λ.Κωνσταντίνου, Χ.Κωστοπούλου, Μ.Ρέντζιος, Α.Σωτηριανίδης, Γ.Τσιχλας, Γ.Φωτίου).
Η νέα αιχμή είναι ενδεικτική της πορείας που θα ακολουθήσει η εφημερίδα σαν τοπικό παραμάγαζο μέρους (ΝΑΡ, ΜΕΡΑ, ΕΕΚ κλπ) της λεγόμενης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Ακόμα και η νέα έδρα της εφημερίδας είναι πλέον τα γραφεία της δημοτικής τους κίνησης.
Κι εμείς αναρωτιόμαστε: Μα τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι ;
Tελικά έχει και παραέχει , αρκεί να μην είναι αλεπού !

Βαγγέλης Γονατάς

Τό παρακάτω άρθρο δημοσιεύθηκε στην τοπική εφημερίδα ΑΜΑΡΥΣΙΑ στο Μαρούσι τον Ιούλιο του 2006.