Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2006

Ποιοί "εκλέγουν" το δήμαρχο

Πριν λίγο καιρό ο δήμαρχος της Ολυμπιάδας αποχώρησε απο το ΠΑΣΟΚ οταν τα δικαστήρια ακύρωσαν την παύση που του είχε επιβάλει ο περιφερειάρχης.
Αμέσως μετά άρχισε το παζάρι ταυτόχρονα με ΠΑΣΟΚ & ΝΔ. για να πάρει το "χρίσμα".

Στη συνέχεια αφού εγκαινίασε το ιδιωτικό αμερικάνικο πανεπιστήμιο , σε κλίμα γενικής ευφορίας για το Μall, ανακοίνωσε στον τύπο ότι θα είναι υποψήφιος και θα ξαναπάρει το δήμο.
Λίγες μέρες μετά πραγματοποίησε (;) ηρωική έξοδο,δηλώνοντας σε νέα πανηγυρική συνεδρίαση του Δ.Σ για τα ολυμπιακά ακίνητα, ότι τελικά δεν θα είναι υποψήφιος..
Μία απερίγραπτη φιλολογία ξεκίνησε για τους λόγους της απόσυρσης.
Αλλοι μιλάνε για κατάρευση υπό το βάρος των σκανδάλων,παρανομιών και αυταρχικής αντιλαικής διαχείρισης.
Αλλοι για την ογκούμενη λαική δυσαρέσκεια που κανένα απο τα δύο μεγάλα κόμματα δεν θέλει να μοιραστεί μαζί του.

Αλλοι για μήνυμα του δικαστικού κυκλώματος προς την κυβέρνηση ότι δεν θα ανεχθεί άλλο την συνεχιζόμενη - με την "έρευνα" για το παραδικαστικό απαξίωσή του.
Ολα αυτά είναι πολύ λίγα και επιφανειακά.
Αν λογιστικοποιήσουμε το δήμο Αμαρουσίου και στο τζίρο του προσθέσουμε τα ολυμπιακά έργα και τα παρελκόμενά τους , την κατασκευή του Τhe Mall, την ραγδαία αύξηση της αξίας της γής στην περιοχή, το νούμερο που θα προκύψει θα είναι πολύ δυσανάλογο με τις παραπάνω προσεγγίσεις.
Φτάνει να αναλογιστούμε ότι στο Δ.Σ του Αθήνα 2004, δεν μπήκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου εξ'αιτ'ιας του …Σπύρου Λούη !.



Είναι λοιπόν προφανές ότι τον δήμαρχο στο Μαρούσι δεν τον επιλέγουν ούτε τα κόμματα, ούτε οι τοπικοί μηχανισμοί, ούτε οι φιλόδοξοι παράγοντες, και βεβαίως ούτε ο κυρίαρχος λαός που καλείται να επικυρώσει τις ήδη παρμένες αποφάσεις.
Το δήμαρχο τον επιλέγουν οι μεγάλοι οικονομικοί και κατασκευαστικοί όμιλοι που ροκανίζουν τα φιλέτα της υπερ-τοπικής περιοχής μας τα τελευταία χρόνια με την αμέριστη υποστήριξη κράτους - κυβέρνησης .
Η απόσυρση Τζανίκου - αν τελικά- και με όποιον τρόπο πραγματοποιηθεί σηματοδοτεί ξαναμοίρασμα της τράπουλας ανάμεσά τους, και πιθανό συμβιβασμό στην λυσαλέα πάλη μεταξύ τους.
Αυτό το σικέ παιχνίδι δεν μας αφορά.
Σήμερα ειδικά που περισσότερος λαικός κόσμος καταλαβαίνει ότι οι μπουρδολογίες για τοπική αυτοδιοικηση,τοπική κοινωνία, συμμετοχή κλπ είναι απλά τα μεγάλα και μικρά συμφέροντα της περιοχής του- και όχι μόνο.

Σήμερα που ο εργαζόμενος, συναντά τον δήμο όλο και περισσότερο στην καθημερινότητά του σαν μακρύ χέρι του κράτους, που του τα παίρνει όλο και περισσότερο.
Ετσι οι δημοτικές εκλογές στο Μαρούσι, έχουν ενδιαφέρον περισσότερο για το χρηματιστήριο, παρά για τους εργαζόμενους και το λαικό κόσμο.
Η λαική πάλη - το δικό μας χρηματιστήριο - είναι πολύ μακριά απο το να επιδράσει στις εξελίξεις στα δημοτικά.
Ας ασχοληθούμε με αυτήν λοιπόν.
Και ας αφήσουμε τις φούσκες και το χρηματιστήριό τους σε αυτούς που πραγματικά καίγονται για τις επενδύσεις τους.
Οικονομικές, πολιτικές, ακόμα και ιδεολογικές !

Β.ΓΟΝΑΤΑΣ
Μ.ΡΕΝΤΖΙΟΣ
Α.ΣΩΤΤΗΡΙΑΝΙΔΗΣ
Γ.ΤΣΙΧΛΑΣ