Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2005

ΚΑΤΩ ΚΗΦΙΣΙΑ: Εργατικές Πολυκατοικίες


ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ

          Η «νέα» Δημοτική μας αρχή τελειώνει τον τρίτο χρόνο της θητείας της. Ίσως όχι τόσο νέα, αν σκεφτεί κανείς ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ανακυκλώνονται στις έδρες τους, πότε με τον ένα συνδυασμό και πότε με τον άλλο, παραμένοντας πάντα οι ίδιοι. Όπως ίδια παραμένει και η πολιτική τους. Είναι αυτή που έχει καταδικάσει την περιοχή των Εργατικών κατοικιών και της Κ. Κηφισιάς στην εγκατάλειψη και την υποβάθμιση.

        Οι κάτοικοι πληρώνουν τα δημοτικά τέλη, όμως οι απατηλές υποσχέσεις περισσεύουν και το αποτέλεσμα του ανύπαρκτου έργου τους στην περιοχή είναι φανερό. Παρά λοιπόν τα κοκτέιλ των Δημοτικών παρατάξεων που έχουν δοκιμάσει όλα αυτά τα χρόνια, το μόνο που κατάφεραν είναι να αποτελούν Δημοτική αρχή, μόνο για την μισή Κηφισιά.

      Το μάζεμα υπογραφών, τα υπομνήματα, οι συναντήσεις με τον Δήμαρχο, οι επισκέψεις αντιπροσωπειών στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι μερικές από τις ενέργειες μας για την προβολή των αιτημάτων μας και την απαίτηση λύσης των προβλημάτων στην περιοχή.

      Μόνο η δυναμική και επιτυχημένη συγκέντρωση που πραγματοποιήσαμε οι κάτοικοι, τον Ιούλιο, στις Εργατικές κατοικίες ανάγκασε Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους να παρευρεθούν και ν’ απολογηθούν για την πολιτική τους. Όλοι είδαμε και ακούσαμε, με αρκετή δυσπιστία είναι η αλήθεια, τον Δήμαρχο κ. Ν. Χιωτάκη, να μας δείχνει σχέδια και μελέτες και να δεσμεύεται μπροστά στους κατοίκους για τα παρακάτω:

 

·         Αποχέτευση στις Εργατικές κατοικίες.

·         Ανάπλαση περιβαλλόντων και κοινόχρηστων χώρων των Εργατικών κατοικιών

       σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας.

·         Ανάπλαση παιδικής χαράς-χώροι πρασίνου-κατάργηση του μπάσκετ και αντικατάστασή του με πλατεία στο χώρο των Εργατικών κατοικιών.

·         Κυκλοφοριακό-ήπιας κυκλοφορίας η 1η Μάη-μονοδρομήσεις οδών-ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη στην περιοχή.

·         Ένταξη στο σχέδιο πόλης της περιοχής από Αγ. Βαρβάρας και κάτω από τον συνοικισμό των Εργατικών κατοικιών.

·         Ένταξη του 2ου Λυκείου Κηφισιάς στο πρόγραμμα ανάπλασης των Σχολικών αυλών, σε συνεργασία με το Υπουργείο.

·         Όμβρια ύδατα-καινούρια μελέτη από την τεχνική υπηρεσία για νέο αγωγό.

·         Δημοτικό Πολυιατρείο-ένταξη ελεγκτή ιατρού Δημοσίου και προσπάθεια για ελεγκτή ιατρό ΤΕΒΕ.

·         Κατάστημα στο χώρο των Εργατικών-ένσταση να το πάρει πίσω ο Δήμος και διάθεση για τις ανάγκες των κατοίκων(ΙΚΑ-Πολιτιστικό Κέντρο κ.λ.π.).

·         Αναλογική καταβολή των Δημοτικών τελών-αίτημα του Συλλόγου των Εργατικών κατοικιών. Έγινε δεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα εφαρμοστεί.

 

     Η κοροϊδία όμως, μάλλον δεν έχει όρια. Γιατί ύστερα από την συγκέντρωση «μην τον είδατε, μην τον απαντήσατε». Φαίνεται ότι το περιθώριο τόσων μηνών που δώσαμε στον Δήμο ν’ αρχίσει να πραγματοποιεί, έστω κάποιο από τα παραπάνω αιτήματά μας, θεωρήθηκε από τους Δημοτικούς μας «άρχοντες» πως μπόρα ήτανε και πέρασε. Πως κέρδισαν χρόνο υποσχόμενοι για άλλη μια φορά λαγούς με πετραχήλια.

      Δεν θ’ ανεχθούμε άλλο ψεύτικες υποσχέσεις. Δεν θα επιτρέψουμε ξανά σε κανέναν, να κάνει τα υπομνήματά μας προεκλογικό πρόγραμμα, χωρίς αντίκρισμα. Όπως έκανε ο κ. Χιωτάκης στις περασμένες Δημοτικές εκλογές, χωρίς να υλοποιήσει τίποτα.

 

     Το χρονικό τους περιθώριο τελείωσε. Τον λόγο έχουν τώρα οι κάτοικοι, με τις λαϊκές τους συνελεύσεις, τις συγκεντρώσεις για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας.

 

     Αν δεν πήραν στα σοβαρά την έντονη αγανάκτηση του κόσμου, μπορούμε να κάνουμε την φωνή μας πιο δυνατή, με τις δυναμικές κινητοποιήσεις, που εμείς θ’ αποφασίσουμε.

 

    Τα προβλήματα δεν τελειώνουν εδώ. Εμπρός να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Οι ανάγκες μας είναι και δικαίωμά μας.


                ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ , ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ , ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.

 

 

 

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ      ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ

                & ΚΑΤΩ ΚΗΦΙΣΙΑΣ                     ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΧΩΡ