Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2006

H AIXMH ΞΕΚΊΝΗΣΕ ΜΕΤΆ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΈΣ ΕΚΛΟΓΈΣ ΤΟΥ 2002 ..

... από μέλη της διασπασμένης δημοτικής κίνησης ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ που κατέβηκε στις εκλογές στο Μαρούσι με επικεφαλής την ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΣΥΜΕΩΝ, και την υποστήριξη του ΣΥΝ, του ΝΑΡ ,κ.α.
Η διαπάλη μεταξύ των 2 ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ που εκφράστηκε στα πρώτα φύλλα της εφημερίδας, κρίθηκε όταν οι συναγωνιστές που έβγαλαν αρχικά την αιχμή, παραιτήθηκαν από την διεκδίκηση της “πολιτικής ιδιοκτησίας” του εν λόγω συνδυασμού, ο οποίος πήρε τελικά τη μορφή που έχει μέχρι και σήμερα. 

Τον Σεπτέμβρη του 2003 στο φ.8 διατυπώθηκαν σε άρθρο της Σύνταξης οι στόχοι και οι αρχές της εφημεριδας ,απο την νέα διευρυμένη 22μελή Συντακτική Επιτροπή της αιχμής, στην οποία συμμετείχαν και από τους γύρω δήμους.

Τον Μάρτιο του2006 τα προερχόμενα απο τον τότε ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ μέλη της Σ.Ε ίδρυσαν νέο συνδυασμό που κατέβηκε στις δημοτικές εκλογές του 2006 με την υποστήριξη του ΝΑΡ, ΕΕΚ κ.α , και μετέτρεψαν πάλι την αιχμή σε εφημερίδα δημοτικού συνδυασμού.
Τότε αποχώρησαν 11 μέλη της Σ.Ε, εκδίδοντας τα ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ και το ομώνυμο BLOG.
Σκοπός της δημιουργίας αυτού του blog είναι να καταγραφεί και να μείνει η εμπειρία από αυτή την προσπάθεια που εκείνη την περίοδο εκφράστηκε μέσω της αιχμής 
.
Περίοδο που σημάδεψε ο πόλεμος στο Ιράκ , το αντιπολεμικό κίνημα που αναπτύχθηκε και στην περιοχή μας και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, καθώς έτυχε να είμαστε στο "κέντρο του τυφώνα" ( Μαρούσι) . Γιατί πέρα απο τις περιβαλοντικές επιπτώσεις στην περιοχή, την σφραγίδα τους έβαλαν τα ολυμπιακά έργα, οι κινητοποιήσεις των οικοδόμων, οι νεκροί και τραυματισμένοι εργάτες.